Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив откриват изложба на детски рисунки на български деца, живеещи в Испания

Снимка: архив

В Пловдив се открива изложба на 300 детски рисунки на български деца, които живеят в Испания. Изложбата е под наслов "Заедно можем всичко":

В интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Мими Линева, която е детска учителка и организатор на събитието:

Изложбата, която предстои да бъде открита на 22 септември, носи името "Заедно можем повече“, но тъй като е организирана от няколко части, картините, които ще изложи Венета Павлова, едно много талантливо 11-годишно момиче от Пловдив, се казва "Приказки от България“. Тези "Приказки от България“ през май месец участваха в една изложба в Малага. Другата част, която ще покажем, са картините на децата, участвали в Третия международен конкурс "Моят любим герой от български приказки или книги“. Тези картини заедно с картините на Венета ще бъдат представени в Резиденция "Тракийски стан“ в старинния Пловдив. Изложбата се открива в 18 часа. Като специален гост сме поканили поета Уго Карвахал. Той е чилиец, но от 30 години живее в Марбея. Ще има и участие на Даниел Йотов, 12-годишно момче, което е гайдар от Ансамбъл "Родопчани“. Той ще представи избрани тракийски хора.

Линева разказа и за други събития, които се организират от българите в Испания:

Асоциация "Малага България 2010“ вече шеста година организира празници на България, посветени на 3 март. Каним много хора, много оркестри, различни групи, които играят български танци. Идват от България, от различни места на Испания, Англия, Белгия.

Цялото интервю с Мими Линева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна