Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sofia Singer Songwriter Fest с първо издание у нас

БНР Новини

Международен фестивал за изпята поезия ще се проведе тази седмица в Студио 5 на НДК. Фестивалът е съвсем нов и ще събере поети с китари от цял свят. Четири вълнуващи вечери с участието на бардове от Сърбия, Хърватия, Румъния, САЩ и България ни очакват от утре.
На 27 септември от 20 часа Delta Blues Bar в столицата ще отвори врати за млади и амбициозни артисти от България – Бояна Желязкова, Константин Кучев и Зора Колева, Радослав Михов, Георги Арсов и Пламен Димитров.
А в четвъртък, 28 септември, пак там ще има вечер със специалното участие на гости от Сърбия и Хърватия - Оливера Драгичевич, Никола Биркич и Ведран Иворек.
Последните дни на седмицата ще препълнят клуб Студио 5 в НДК, където от 18 часа ще има две последователни конкурсни вечери. Входът е свободен, но специално там ще се изисква резервация, защото местата са ограничени.
На 30 септември и 1 октомври във фестивала Sofia Singer Songwriter ще участват 12 поети с китара с по три авторски песни. В събота рецитал ще изнесе група Точка БГ, а в неделя – Lilly of the West. Специален гост на вечерта ще бъде Кирил Калев. На 1 октомври от 20 часа е церемонията по награждаването и закриването на фестивала.
В „Артефир” гостува Лили Друмева О`Райли – директор на Sofia Singer Songwriter Fest.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна