Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Райънеър" отменя още полети

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" отменя още полети. На официалната страница на компанията в интернет са обявени нови полети до март 2018 г., които няма да бъдат изпълнени. Временно се спират 34 от маршрутите за зимата. По данни на самата авиокомпания от началото на зимното разписание от края на октомври тя ще разполага с 25 самолета по-малко. Отменените полети засягат около 400 хиляди пасажери.

От превозвача обявиха, че засегнатите пътници са уведомени и са им предложени връщане на заплатената сума или пренасочване към алтернативни полети. Освен това те ще получат ваучери за по 40 паунда (при билет в едната посока) или 80 паунда (за двупосочни билети), които могат да ползват, ако решат отново да летят с "Райънеър".

По-рано през този месец авиокомпанията отмени по около 50 полета на ден до края на октомври, което засегна около 315 хиляди пътници. Обяснението беше, че от превозвача са объркали графиците с отпуските на пилотите и не могат да осигурят екипажи. Сред отменените полети от първия етап има и 20-ина от и до България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна