Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" обърна "Хофенхайм" в Разград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Лудогорец" постигна първата си победа в тазгодишното си участие в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. Във втория си мач от група C, игран на "Лудогорец Арена" в Разград, „орлите“ победиха немския "Хофенхайм" с 2:1 след обрат. Павел Кадержабек откри за гостите през първото полувреме, но след почивката „зелените” стигнаха до победата след попадения на Светослав Дяков и Джоди Лукоки.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за българския шампион, след като още във втората минута гостите откриха резултата. Груба грешка на Козмин Моци позволи на немския тим да стигне до попадение, дело на чеха Павел Кадержабек, който на метър от вратата засече подаване от Марк Ут.

Пет минути по-късно разградчани стигнаха и до първата си опасност пред противниковата врата. Джоди Лукоки напредна по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където бранителят на Хофенхайм Стивън Цубер игра нескопосано с ръка, но главният арбитър подмина тази ситуация.

До 20-ата минута двата тима пропиляха по една отлична възможност за гол. Първо в 15-ата минута Марк Ут не успя да преодолее Хорхе Броун от чиста позиция. Четири минути по-късно Абел Анисе можеше да изравни, озовал се на чиста позиция, но стреля неточно. До края на първата част тимът на Димитър Димитров бе по-активният на терена, но резултатът остана непроменен.

След почивката обаче превъзходството и добрата игра на разградчани се увенча с успех. Само минута след подновяването на играта равенството бе възстановено след страхотен гол на Светослав Дяков. Капитанът на домакините изстреля мощен шут извън границата на наказателното поле, с който остави безпомощен стража на гостите.

"Лудогорец" продължи да натиска, докато немският тим разчиташе предимно на контраатаки. При една от тях в 67-ата минута Хорхе Броун показа невероятен рефлекс, отразявайки опасен изстрел на Лукас Руп.

Пет минути по-късно дойде и решаващият момент в мача, когато Лукоки ознаменува силната си игра в този мач с брилянтно попадение. Холандското крило на „зелените“ се разписа с много техничен изстрел от границата на наказателното поле за крайното 2:1 в полза на "Лудогорец".

С днешния успех родният шампион събра актив от 4 точки, заемайки втората позиция в класирането. Лидер с 6 точки е съставът на "Спортинг" (Брага), който записа победа с 2:1 при домакинството си на "Истанбул Башакшехир". В следващия кръг, на 19 октомври, "Лудогорец" гостува именно на "Брага".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна