Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Аталанта" прекъсна победната серия на "Ювентус"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Аталанта" прекъсна победната серия на "Ювентус" в Серия "А", след като в последен мач от седмия кръг на италианското футболно първенство двата тима завършиха наравно 2:2.

Гостите от Торино имаха аванс от два гола, а в края на мача получиха меко казано спорна дузпа, която обаче Пауло Дибала пропусна.

Срещата започна по-добре за "старата госпожа", която поведе с 2:0 още до 24-тата минута. Федерико Бернардсеки даде аванс на "Ювентус" в 21-вата минута, а три по-късно Гонсало Игуаин покачи на 2:0 след подаване именно на Бернардески.

Домакините от Бергамо обаче бързо се върнаха в мача, след като в 31-вата минута Матиа Калдара довкара топката във вратата на Джанлуиджи Буфон след неубедителна намеса на италианския национал.

Играчите на "Аталанта" продължиха да бъдат много активни и да търсят изравняването, но в началото на второто полувреме топката попадна за трети път в мрежата им. Главният съдия Дамато обаче отмени попадението заради нарушение в атака.

В 67-ата минута Брайън Кристанте изравни, след като засече с глава остро центриране от лявото крило.

Двубоят вървеше към равенство, когато Дамато реши да удари едно рамо на "Ювентус" в 81-вата минута, давайки дузпа за гостите. Повторенията ясно показаха, че изстрелът от фаул на Пауло Дибала се удря в рамото на Андреа Петаня, но въпреки че видя ясно ситуацията на телевизионен екран, съдията не отмени решението си и потвърди дузпата.

Дибала застана зад топката, но стреля слабо в левия ъгъл на Етрит Бериша и албанецът с лекота спаси дузпата.

Спечелената точка върна "Ювентус" на второто място в класирането с 19, колкото има и третият "Интер". Водач е "Наполи" с пълен актив от 21 точки след първите 7 кръга. "Аталанта" се намира на 11-а позиция с 9 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна