Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастен мъж е в тежко състояние, след като беше нападнат от питбул в София

Инцидентът е станал около 8.30 часа в квартал "Света Троица"

| обновено на 05.10.17 в 16:31
Снимка: БГНЕС

Питбул нападна човек в столичния квартал "Света Троица" тази сутрин около 8.30 часа.

Инцидентът е станал пред блок 358 в "Света Троица". Възрастният мъж се разхождал в градинка близо до блока, когато е бил нападнат от кучето. 

Вследствие на това нападение мъжът е откаран в Университетска болница "Царица Йоана" в тежко състояние с множество ухапвания по тялото. 

Пристигналият на място патрул на Трето районно полицейско управление е арестувал собственика на кучето. Той е задържан за 24 часа в ареста. Пострадалият при нападението е контактен, но с тежки наранявания и остава в болница. 

Пред полицията младият мъж, който е водил животното, е обяснил, че за първи път тази сутрин го е оставил да се разхожда без каишка около жилищните блокове. Виждайки минаващият наблизо мъж, кучето го напада.
Комисар Дойчин Дойчев, началник на Трето районно управление на полицията в София: 
Той е разказал на колегите, че бил на място в Захарна фабрика да си закупи билет за влак. Разхождайки се, го е нападнало въпросното куче. От своя страна собственикът на кучето каза, че го е извал с каишка, но впоследствие го е пуснал да се разхожда свободно.

Свидетел на инцидента става домоуправителят на намиращ се наблизо блок. Човекът побързал да слезе, за да помогне на пострадалия:
Като заминаха полицаите, младото момче с кучето мина оттук и замина към другите блокове. Линейката дойде, спря пред блока. Аз съм на 5-ия етаж, слезнах, за да помогна, но човекът беше прибран вече в линейката.
В момента животното, нападнало възрастния мъж, се намира в апартамента на собственика си. Полицията е подала сигнал до общинското предприятие "Екоравновесие", откъдето трябва да решат какво да правят с питбула

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна