Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хулиганството не е нещо, което трябва да се понася тихо

Снимка: pixabay.com
Кампанията срещу тормоза в училищата „Имаш силата-бъди приятел“, която стартира на 27 септември и ще продължи до 22 октомври, се провежда за трета поредна година в България и е подкрепена от известни личности като певицата Рут Колева, актьора Ивайло Захариев и журналистката Евелина Павлова. Акцията има за цел да помогне на децата и тийнейджърите да се научат да общуват помежду си без агресия.

Кампанията е насочена срещу тормоза от дете към дете. На преден план в нея е изведено приятелството и позитивните неща, които можем да правим един за друг. Тя предоставя информация както на децата, така и на техните родители за това, какво да предприемат и към кого да се обърнат за помощ, ако те или техен близък е жертва на тормоз. И най-важното- да знаят, че хулиганството не е нещо, което трябва да се понася тихо, обясни Милена Петрова - специалист „Маркетингови комуникации".

Съвместната работа на учениците е добър начин за развиване на толерантност, колективен дух и на усет към другия. Затова ключов елемент на кампанията  е превръщането за 1 месец на всички училища в страната в творчески работилници, в които класовете да създадат свой дизайн на значки за приятелство. С тях децата ще участват в конкурс, а най-добрата идея ще бъде реализирана.

Проектите могат да бъдат подавани от учителите до 22 октомври на сайта на кампанията. Ще бъдат отличени три класа. На 25 октомври жури ще избере класа победител, който ще получи истински значки със своя дизайн, персонални подаръци, както и участие в "Работилница за откриватели" с научната платформа "Географ БГ".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени