Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивица Олич се завърна в националния отбор на Хърватия

Ивица Олич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прекратилият футболната си кариера Ивица Олич се завърна в националния отбор на Хърватия като помощник-треньор на новия селекционер Златко Далич.

За мен е чест отново да бъда част от хърватския национален отбор, макар и този път в различна роля. Вярвам, че мога да помогна да постигнем целта си, която е класиране на финалите на Световното първенство в Русия, заяви бившият нападател.

Хърватия ще играе срещу Гърция през ноември в решителните плейофи на разменено гостуване за място на Мондиал 2018. 38-годишният Олич прекрати кариерата си през юни след един сезон с екипа на "Мюнхен 1860". Като футболист той записа 104 мача и 20 гола за националния отбор на Хърватия с четири участия на Световни първенства и още две на европейски шампионати.

Нападателят направи име на клубно ниво, записвайки 12 сезона в Бундеслигата в съставите на "Байерн" (Мюнхен), "Херта", "Хамбургер" и "Волфсбург". Той стана и три пъти шампион на Русия с ЦСКА (Москва) в периода 2003-2006 година, с който триумфира и в турнира за купата на УЕФА през 2005 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна