Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уест Хем" преодоля дефицит от два гола и победи "Тотнъм" с 3:2 на "Уембли"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Уест Хем" преодоля дефицит от два гола и победи "Тотнъм" с 3:2 на "Уембли" в мач от третия кръг на турнира за купата на Лигата в Англия, а "Челси" се наложи с 2:1 срещу "Евертън" в последната среща.

Жребият за четвъртфиналите е насрочен за по-късно днес, като в него са още грандовете от "Манчестър", "Арсенал", "Лестър Сити", "Борнемут" и "Бристъл Сити".

Муса Сисоко изведе "Тотнъм" напред в резултата в шестата минута след асистенция на Хюн-мин Сон, а в 37-та отборът на Славен Билич вече губеше с 0:2 след втория голов пас на корееца. Автор на попадението стана Деле Али, чийто удар се отклони от тялото на защитника Диклан Райс.

Домакините от "Тотнъм", които дадоха почивка на Хари Кейн, загубиха инициативата през второто полувреме и "Уест Хем" се върна в мача в 55-ата минута, когато Мишел Ворм спаси удар на Едимилсон Фернандеш, но Андре Аю добави топката във вратата. Ганаецът изравни само пет минути по-късно, а в 70-та защитникът Анжело Огбона засече с глава на близка греда центриране от ъглов удар на Мануел Ландзини.

Антонио Рюдигер вкара в 26-та минута с глава, а Вилян донесе победата на "Челси" с 2:1 над "Евертън" с гол в добавеното време. "Евертън" върна един от головете чрез Доминик Калвърт-Люин в заключителните секунди, но той само оформи крайния резултат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени