Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лионел Меси представи топката за световното в Русия

Лионел Меси представи топката за световното в Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звезди на световния футбол представиха официалната топка на световното първенство по футбол в Русия догодина. В церемонията взеха участие капитанът и мегазвезда на Аржентина - Лионел Меси, старши треньорът на „Реал“ (Мадрид) - Зинедин Зидан, бившият полузащитник на италианския „Милан“ и бразилски национал Кака, легендата на „Ювентус“ - Алесандро дел Пиеро, Шаби Алонсо - един от най-успешните испански футболисти, както и генералният директор на организационния комитет на „Русия 2018“ Алексей Сорокин. Топката, която е разработена от компанията „Адидас“, носи името „Телстар 18“.

Това е първата топка от серията „Телстар“, която се прави от 1970 г., но сега е и в крак с модерните тенденции и изискване на ФИФА. Топката е в бяло-черен дизайн, но релефна и парчетата кожа, от които е изработена, са с нестандартна форма. Микрочипът, който е вграден, ще бъде използван от новата технология на гол линията и е подобен на чип от смартфон.

Самият Лионел Меси заяви, че топката му харесва, както и нейният дизайн: Харесва ми дизайнът и цветовете. Най-хубаво ще бъде да я опитаме тази топка и на терена колкото се може по-скоро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна