Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Гръцката преса описва детайлна картина  за ситуацията в наводнените райони на страната. Цари отчаяние, докато трагедията продължава, пише Катимерини. "Равносметката от потопа в западната част на областта Атика разкрива мащабите на катастрофалните щети, а броят на жертвите е вече 16", обобщава  гръцкото издание.

Вестник Прото тема упреква държавата, че отсъства и че жителите на наводнените райони сами се опитвали да спасят това, което е останало след потопа. За недоволството от безсилието на властите пише и всекидневникът "Ефимерида тон синдактон",  под заглавие "Гняв от калта" .
На страниците на Монд откриваме коментар за  вечното руско-американско противоборство в ООН за химическите оръжия в Сирия. Два конкуриращи се проекта за удължаване на правомощията на експертите, които се занимават с въпроса, бяха отхвърлени на бурно заседание на Съвета за сигурност, уточнява вестникът. 
Вчерашното гласуване отприщи словесна война между Москва и Вашингтон в Съвета за сигурност само часове, след като говорител на Белия дом заяви, че президентът Доналд Тръмп е оптимист за възможността да работи с руския си колега Владимир Путин по сирийския въпрос, допълва Монд
В руската преса открояваме два акцента - страната подновява производството на скъп, но безалтернативен стратегически бомбардировач, според  вестник Известия.  Другата тема е от страниците на "Росийская газета", където четем, че републиките от Донбас са готови да разменят украинските си военнопленници. "Минските споразумения предвиждаха размяна на всички пленници още през август 2016-а година, но вече от година процесът фактически буксува, припомня "Московский комсомолец".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна