Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правосъдните награди вече имат световно измерение

Нина Никол Хамилтън, председател на Балканска медийна асоциация, автор и водещ на предаването „Темида – цената на истината“
Снимка: личен архив
Благотворителният юридически бал, част от който са и Годишните награди за правосъдие, се ражда като идея през 2013-та година между Балканска медийна асоциация и Софийска адвокатска колегия. За всички тези години наградите се превръщат в Национални и получават подкрепата на всички важни институции, включително и Международния адвокатски съюз, като лично почетният президент Мигел Лоиназ през 2016-та година бе официален гост на церемонията.
Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще получат Гран при за особени заслуги към правото.
Омбудсманът на България Мая Манолова ще си тръгне със специален приз от Националните правосъдни награди, които ще се проведат за 5-а година на 25 ноември в хотел Маринела. Тя получава награда за това, че започна лична борба през 2017-та година и отстоя правата на гражданите. Благодарение на Мая Манолова, парламентът окончателно забрани частния арбитраж за физически лица.
В годишните награди за правосъдие „Темида – цената на истината“ има по петима номинирани от цяла България в няколко категории. Това са изявени адвокати, съдии, прокурори, нотариуси, ЧСИ, медиатор, млади юристи, синдици, кантора, дело/сделка, правосъдие зад граница. Наградите на сцената ще им бъдат връчени от председателите на адвокатски колегии от страната, Българската съдийска асоциация, на Нотариалната камара, на Асоциацията на жените-адвокати, на Асоциацията на медиаторите, от популярни преподаватели, адвокати и журналисти.
Предаването „Законът и Темида“ и БНР са медиен партньор на събитието заедно с още 30 медии.
Чуйте повече по темата от Нина Никол Хамилтън, председател на Балканска медийна асоциация, автор и водещ на предаването „Темида-цената на истината“. В предаването юристът говори и за предизвикателствата пред магистратите, реформата в съдебната система, борбата с корупционните практики в България и цената на успеха.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна