Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) с първа загуба от девет мача насам

"Борусия" (Мьонх) - "Байерн" (М)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Байерн" (Мюнхен) инкасира първа загуба от девет мача насам, след като падна с 1:2 при гостуването си на "Борусия" (Мьонхенгладбах) в среща от 13-ия кръг на германското футболно първенство. Това е и първо поражение за треньора Юп Хайнкес при неговия четвърти престой в клуба. Домакините обаче напълно заслужиха успеха, тъй като през по-голямата част от времето контролираха събитията на терена.

Торган Азар вкара първия гол от дузпа в 39-ата минута, която сам си спечели. Азар тръгна да преодолява защитника Никлас Зюле, който игра с ръка и съдията Мануел Грефе отсъди наказателен удар. Вратарят на баварците Улрайх отклони топката, но тя влезе в мрежата. Само пет минути по-късно Матиас Гинтер покачи на 2:0. Отново по-малкият от братята Азар беше замесен в ситуацията, като стигна до аутлинията от ляво, върна се назад и подаде на Ларс Щиндъл, който навлезе и подаде на Гинтер, реализирал от 1-2 метра.

През второто полувреме баварците се вдигнаха на щурм и върнаха едно попадение чрез Артуро Видал в 74-ата минута. Той получи отбита топка на дъгана и я изстреля ниско и силно по земята. Вратарят Ян Зомер я докосна, но въпреки това тя спря в мрежата. До края на мача двата отбора си размениха по едно положение и то в заключителните минути. Най-напред Йосип Дърмич излезе сам срещу вратаря Улрайх при контраатака с трима на един играчи, но предпочете да стреля по диагонала, вместо да подаде. В ответната атака баварците стигнаха до меле, но датчанинът Яник Верстергорд изчисти топката пред голлинията. Още три пъти преди това снажният скандинавец спасяваше подстъпите пред вратата на Зомер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна