Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елин Рахнев се завръща с нова стихосбирка в Пловдив

Новата стихосбирка на поета и драматург Елин Рахнев - „Зелда“ ще бъде представена тази вечер галерия U PARK. 

Пловдивската премиера в „Код червено: литература“ ще бъде със специалното участие на  художниците Атанас Хранов, Иван Шишков, Илия Йончев, Румен Жеков, Станимир Видев, които ще четат стихове от книгата, и музикалното участие на Иванка Шекерова и Евелин Демирев. 

Началото е в 19 часа. 

След култовата „Канела“, Елин Рахнев се завръща, за да изкрещи през шепот, че поетите се раждат на сто и умират на една, да възпее вечната тъга по Скоти Фицджералд. Думите в „Зелда“ винаги ще ни спомнят за обичните ни мъртви поети, за нюансите на тихото в нас, за онези непосилни „тонове есен“, които непрекъснато покачват „децибелите на тъгата ни“.

„Зелда“ е есенна книга. Топла и мека. Книга за чупливите и мълчаливците, за неспособните да се справят със света, гласят отзивите на критиката. .

Всичко ти обичам. Ама всичко. Всичките артерии и вени. Всичките неврози и възторзи. Принципното несъгласие с околните. Фигуралната естетика във роклите. Бриза точно след въздишката. Дефилето на сълзата над усмивката. Прелетната партитура на клепачите. Ретрото особено във шапките. Есента припаднала сред кожата. Скръбния шансон в походката. Росата на дъха ти след тъгата. Пепелното его. Суетата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна