Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-годишната Десислава е с диагноза ДЦП още от десетмесечна

| обновено на 08.12.17 в 16:43

В Радио София ви срещнахме с Мариана Грозданова от Казичене - майката на Десислава, която е с детска церебрална парализа. Поставят диагнозата на детето още на 10 месечна възраст. Сега тя е вече на 17 години, в десети клас, умствено съхранена е и има интереси и желания като всяко момиче на нейната възраст. Докато е била по-малка в София са посещавали клиниката на д-р Чавдаров, след това и центъра за деца с увреждания „Свети Врач“. 


Родителите на Десислава са на трудовата борса и нито един от тях не й е личен асистент, защото не отговаря на изискванията на програмата. За миналата година от „Българската Коледа“ семейството е получило финансови средства в размер на 800 лева. Но детската церебрална парализа е диагноза за цял живот и терапията не е еднократен акт. Налага се ежедневно лечение, за да се надгражда постигнатото.

Десислава е в инициативата „Българската Коледа“ повече от 10 години...

Да станеш дарител на "Българската Коледа" пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията "Българската Коледа" не завършва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна