Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пловдив“ 2019 представи новото си "лице"

| обновено на 11.12.17 в 17:05

Фондация „Пловдив“ 2019 от днес е с изцяло нова визия – графичен знак и обновен сайт. С напредването на проектите се появи и много сериозна необходимост от графичен знак, който да бъде подпис на „Пловдив 2019“, това заяви при представянето Светлана Куюмджиева, артистичен директор на организацията. 

Новото лого е от два основни цвята – черен и бял, под формата на арка, изработено е от малко пловдивско студио. От фондацията обясниха, че то побира в себе си всичко, което обичаме в Пловдив - от хълмовете, хилядолетните сводове и арки, Античния театър, Римския стадион, реката, през къщите, храмовете, калдъръма, керемидите, българската кирилица и най-вече богатата ни многопластова история.
 

Въпреки семплата, изчистена и категорична форма, в логото се опитахме да съчетаем много символи. Седемте линии в него асоциират към седемте тепета на града. Най-важната и силна асоциация, която логото трябва да прави е за вход, за портал към Пловдив-2019, към нови събития и изживявания. Това е арка, която архитектурно напомня на много архитектурни символи в града – Античния театър, Античния стадион и др., заяви Красимир Ставрев, представител на студиото, което е изработило новия знак. Той допълни, че е избрана черно-бялата комбинация, тъй като тя дава свобода и гъвкавост при използването на логото.

Мисля, че достатъчно силна е графиката, което ще позволи на европейците да асоциират директно античните форми на стадиона, театъра, Одеона. И е много близо до тяхната естетика. Надявам се, че всички пловдивчани ще го припознаят, коментира Ставрев. 

От днес сайта на Фондация „Пловдив 2019“ също е обновен, по него също работи пловдивско студио.

Новата физия на организацията не е скъпа. За авторство на логото сме платили 3000 лева. Цената за сайта е също нормална, обясни Светлана Куюмджиева.   

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени