Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите и ръководството на МВР сключиха КТД

Протестни демонстрации на полицаи ще има в петък в няколко града в страната

| обновено на 19.12.17 в 16:31
Снимка: БГНЕС

Синдикатите в МВР обявиха подробностите за предстоящия в петък протест на полицаи по граничните пунктове. Служителите на МВР, които ще протестират в петък на граничните пунктове у нас, няма да пречат на трафика и работата на колегите си, съобщиха днес от синдикатите в министерството.

Присъствие на протестиращи полицаи на 22 декември ще има на граничните пунктове във Варна, Елхово, Дуранкулак, Кулата и Стрезимировци. Протестни демонстрации ще има и в няколко града. Недоволството е от неизпълненото искане за увеличение на заплатите с 15% със задна дата и липсата на разговори по нов Закон за МВР.

Междувременно синдикатите в МВР и вътрешният министър Валентин Радев подписаха новия КТД. Предстои да бъде обсъдено как ще бъдат разпределени допълнителните 55 милиона лева, отпуснати за увеличение на заплати през новата година.

Валентин Попов
, председател на Синдикалната федерация на служителите:

Ще има присъствие в Елхово, във Варна в близост до КПП Варна - пристанище, в Русе, в Сливен, като говорим за гранични пунктове "Дуранкулак", "Илинден", "Кулата", "Станке Лисичково", "Стрезимировци" с присъствие преди зоната за контрол, без по никакъв начин да се пречи на трафика или на дейността на граничните пунктове. Нямаме го за цел в момента.


Радев коментира предстоящите протести в края на седмицата по следния начин:

Имат право - протестират. Ние слушаме внимателно и с което можем, се съобразяваме с него.


Към момента няма взето окончателно решение как ще продължат протестите на полицаите след Нова година, когато България поема председателството на ЕС.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна