Каква е тайната? Първо, с много желание, с необходимото време за него, макар и да го правим някой път и малко посред нощите, доста четене и съответно - необходимите инструменти...Имаме специална филтър машина, с която го прецеждаме, имам си затварачка за коркови тапи - всичко трябва да бъде изпълнено по технологията. И естествено се изисква и много хубав и качествен материал - това е неизбежно. Гроздето го купувам обикновено, няма как да произвеждам и грозде, нямам време за тия неща и затова подбирам подходящото - с необходимата захарност, необходимите сортове, за да излезе наистина необходимото качество.
Това ми е като хоби - аз имам вина, които съм затварял още като пълен любител 2000-та година и от 1990 година имам - те са на 27 години. Така че постоянно, когато мога, чета, образовам се, допълвам инвентара си за производство - всяка година още нещо допълнително купувам и продължаваме да работим! За мен е удовлетворение, че когато го дам на приятели - така опаковано вече както трябва, с етикет - имам собствен етикет, разработван всяка година, тяхната оценка после като се обадят и кажат: "Виното ти е превъзходно!" е най-голямата награда за мен.
По принцип за всичко, което правя, се опитвам да бъда професионалист - и в бизнеса си и сигурно затова съм го пренесъл и в моето хоби. Старая се и винаги обичам да бъде максималното, което мога да извлека - максималното качество на всеки един продукт, разказа Димитър Иванов и припомни:
И римляните са го казали: Във виното е истината!.....
За всичко се изисква огромно желание, страст към производството и естествено после тя се пренася и към пиенето....
Даже в исторически аспект.....откакто съществува по българските земи живот ( за който ние нещичко знаем) той е свързан с виното - българите и виното са изключително сериозно свързани. Вие знаете за нашия Северозападния край - няма сигурно семейство, където да няма, ако не бъчва, бидон или нещо друго и да не се произвежда вино..... Аз не знам някъде да не се произвежда в някоя фамилия, в някое семейство да няма вино в някаква форма, каза още Димитър Иванов. Целия разговор може да чуете от звуковия файл.