Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънски медии публикуват информацията, че жителите на три области от Северозападна България, недоволни от корупцията в страната, биха искали да се организира допитване до гражданите с оглед получаване на автономия в рамките на България или обединение с Румъния.

"Българи искат в Румъния! Три области при съседите искат да станат част от нашата страна", посочва в заглавие вестник РОМЪНИЯ ЛИБЕРА. "Изненадващо съобщение от България. Три области искат присъединяване към Румъния", пише АДЕВЪРУЛ. ЕВЕНИМЕНТУЛ ЗИЛЕЙ смята инициативата за "изключително сериозна".

Американският печат коментира новата книга за президента Доналд Тръмп.

НЮ ЙОРК ТАЙМС е озаглавил статията си "Всеки в света на Тръмп знае, че той е идиот". Коментаторката Мишел Голдбърг започва текста си с един от най-тревожните, според нея, епизоди, разказани от автора на книгата Майкъл Улф - този за уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми от Тръмп още в началото на президентството му. Според нея плашещи са били не толкова мотивите за решението му, а това, че Тръмп го взел съвсем сам, без да се консултира или дори да уведоми някого.

НЮ ЙОРК ТАЙМС цитира и  автора на книгата Майкъл Улф, според когото, хората около Тръмп, "всички - на 100 процента - са се убедили, че той е неспособен да изпълнява тази работа".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна