Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пианистът Александър Хинчев с нов запис в БНР

Снимка: личен архив

В специална рубрика на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" представяме най-новата продукция на Музикална къща БНР.

Нов запис на Концерт за пиано и оркестър №2 от Дмитрий Шостакович беше осъществен от екип в състав: продуцент Людмила Герова, звукорежисьор Сава Лавсов и звукооператор Валентин Иванов. Пианистът Александър Хинчев е солист на Симфоничния оркестър на БНР, а диригент е Константин Илиевски.

Повече от 40 години Александър Хинчев живее и работи в Италия. Роден в музикантско семейство, той завършва Музикалната академия в София в класа на проф. Константин Ганев. После продължава образованието си в Академията „Санта Чечилия” в Рим при проф. Винченцо Витале. Концертира в различни европейски държави, в САЩ и Япония. Води майсторски класове в Италия, България, Германия и САЩ. Периодично се завръща и на родна сцена.

За интереса на Александър Хинчев към музиката на Шостакович и за най-новата регистрация на втория му клавирен концерт чуйте в интервюто в звуковия файл, където ще откриете и част от записа, продуциран от БНР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени