Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Борбата срещу употребата на допинг ще е приоритетната ни тема по време на европредседателството

Снимка: БГНЕС

Борбата срещу употребата на  допинг ще е приоритетната тема на нашето европредседателство в областта на спорта. Имаме специално послание, което гласи, че най-силната превенция при борбата с допинга е образованието, информираността и превантивното обучение, което е насочено, както към професионалните спортисти, така и към масовия спорт, така министърът на младежта и спорта Красен Кралев определи приоритета на  правителството в областта на спорта по време на българското европредседателство специално за БНР и предаването „Спорт и музика“.

През януари ще сме домакини на голяма международна конференция, която е свързана д проблемите на допинга. Това също е част от проектите ни за европредседателството.  Нашата цел през тези 6 месеца е да се опитаме да решим казуса между международната федерация по баскетбол и Евролигата, която менажира мачовете на най-големите европейски отбори. Там има напрежение свързано с участието на баскетболистите в Евролигата и националните отбори. Ние ще поставим акцент именно върху този проблем. Разбира се имаме и доста инициативи свързани с младежкия сектор, защото ние сме Министерство на младежта и спорта, допълни Кралев.

Министър Кралев направи и равносметка на българските спортни постижения през изминалата 2017 година.

През 2017 година имахме много поводи за радост, имахме и разочарования. Все пак това е първата година от новият олимпийски цикъл и не можем да правим генерални заключения. Най-радостното е, че имаме огромна вълна от млади спортисти. Това показва, че през последните години сме работили правилно и в следващите три години ако продължаваме в тази посока се надявам тези таланти да намерят достойно място и ще могат достойно да защитават цветовете на България на най-големите международни форуми, завърши Кралев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна