Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризата в "Реал" Мадрид се задълбочава

Селта-Реал Мадрид 2:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Реал Мадрид завърши 2:2 срещу Селта във Виго в мач от 18-ия кръг на испанското футболно първенство.

Така столичани останаха само с една победа в последните си четири мача в Ла Лига и с 32 точки заемат четвъртото място, като изостават на 16 точки зад лидера Барселона, макар и с мач по-малко.Селта е 14-и с 22 точки.

Домакините откриха резултата в 33-ата минута, когато Яго Аспас намери Даниел Вас в добра позиция, датчанинът напредна и с техничен прехвърлящ удар от границата на пеналта преодоля излезлия по-напред Кейлор Навас.

Отговорът на шампионите, които бяха без Дани Карвахал, Серхио Рамос и Карим Бензема в състава си, не закъсня и три минути по-късно Гарет Бейл изравни след извеждащ пас на Тони Кроос в ляво в пеналта.

В 38-ата минута Бейл, който е напълно възстановен от мускулна травма и започна като титуляр мач от първенството за първи път от 20 септември, направи 2:1, след като отклони от десетина метра пас на Иско от дясно.

След почивката домакините заиграха по-добре и бяха близо до изравняване в 72-ата минута. Навас повали Аспас в наказателното поле, но след това спаси изпълнената от потърпевшия дузпа.

Десет минути по-късно Селта все пак стигна до 2:2. Макси Гомес вкара с глава отблизо след центриране на Вас от дясно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени