Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ започна подготовка с 24 футболисти

Снимка: ПФК "Берое"

С група от  24 футболисти започна зимната си подготовка състава на „Берое“. От настоящият състав липсваха Карлос Охене и Марко Адамович, които ще се присъединят към тима по-късно. През изминалата седмица клубът се раздели с Пламен Тенев, а Михаил Михайлов бе отдаден под наем в "Ботев" (Гълъбово).

Отборът днес се сдоби с първото си ново попълнение - Георги Аргилашки. Друг нов футболист в групата бе Астор Килези, който ще мине пробен период. На първата тренировка бе и Драгош Фиртулеску, който е контузен и в момента се възстановява.

Първата част от подготовката ще бъде проведена изцяло в Стара Загора, а на 17 януари отборът заминава на лагер в Белек (Турция).

През подготвителният период старозагорци ще изиграят няколко контроли. Първата е на 13 януари срещу "Созопол" в Стара Загора, а в Турция са предвидени пет проверки – срещу "Арда" (Кърджали), полският "Заглембе" (Любин), македонският "Вардар" (Скопие), руският "Амкар" (Перм) и чешкият "Сигма" (Оломоуц). Последната контролна среща преди подновяването на шампионата е срещу "Славия" (София) на 9 или 10 февруари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна