Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забелязано в София

БНР Новини

Има една публична група във Фейсбук, която се нарича „Забелязано в София“. Създателите й пишат за нея: Показвайте всякакви небивалици, забелязани из нашата мила столица.
Групата си има правила между които: В "Забелязано в София" се качват снимки и видеа на интересни, забавни и странни случки, места, хора, заснети в милата ни столица. Снимките и видеата трябва да са авторски, а не свалени от други фейсбук групи или страници. Не се разрешават обиждащи публикации или коментари. Изискването е: Пишете на кирилица, не е трудно. И най-основният призив на строгите и взискателни администратори, защото правилата са доста е: Забелязвайте и се забавлявайте!
Споделям тази информация, защото от вчера в социалните мрежи се върти едно клипче, качено в „Забелязано в София“, което показва как група младежи в софийското метро, усмихнати и весели, пеят българския национален химн.
Клипчето е предизвикало противоречиви реакции в социалните мрежи, макар кадрите да са били споделени стотици пъти. Едни са нарекли „трогателно и мило“ изпълнението на младежите. Други са се възторгнали от патриотичния им дух и са ги поздравили за инициативата и спонтанността.
Злите коментари са си зли. (Чуйте повече в звуковия файл)


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени