Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" победи "Киево", излезе начело в класирането

Киево - Ювентус 0:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Ювентус победи като гост Киево с 2:0 в среща от 22-ия кръг на футболното първенство на Италия и излезе начело в класирането.

Наполи може да се завърне на върха в Серия А, ако победи при визитата си Болоня по-късно днес.

След успеха Ювентус събра 56 точки и има две повече от втория Наполи, който е с мач по-малко. Победата е осма поредна за шампионите във всички турнири.

Домакините доиграха срещата с двама играчи по-малко. В 37-ата минура Самюел Бастиен получи втори жълт и съответно червен картон, а в 60-ата минута Фабрицио Качаторе беше изгонен заради оспорване на съдийско решение.

Качаторе остана на лежи на терена след съприкосновение с противник, но играта продължи. След като атаката на Ювентус приключи съдията Фабио Мареска му нареди да излезе от терена, за да получи медицинска помощ. Футболистът не се подчини и получи директен червен картон.

Сами Кедира даде преднина на гостите в 67-ата минута след асистенция на резервата Федерико Бернардески. Две минути преди края Гонсало Игуаин оформи крайното 2:0 с първия си гол в последните шест мача от първенството. Аржентинецът беше точен с глава след отлично подаване на Дъглас Коща.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени