Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да избегнем разочарованието от безотговорен партньор

Снимка: pixabay.com
Какво определя един човек като безотговорен? Какви са признаците за наличие на подобно поведение и как да избегнем разочарованието от подобна връзка? Тези въпроси обсъждахме в предаването ни „Контрасти“ със семейния терапевт Стоян Георгиев.

Терапевтът споделя, че е често явление хората да вярват, че сключват брак с отговорен човек, а после се оказва,че не е така и се чувстват излъгани.

Затова обръща внимание на предварителните уговорки в една връзка, които биха предотвратили проявите на безотговорност.

В една двойка е много важно да има съгласие за това, какви биха били личните отговорности на всеки един от партньорите. Ако няма точна дефиниция от самото начало, е възможно двамата партньори да се разминат в своите очаквания.

Тогава, когато има предбрачна програма с дадена двойка и те предварително, на базата на своите разбирания и опит, споделят какво биха предпочели да правят в семейството, това дългосрочно им прави добра услуга. Ако не са се разбрали предварително, тогава може да се получи разминаване в очакванията и да има търкания, които да причинят вътрешен дискомфорт.

Много е важно да разберем дали наистина става въпрос за безотговорност, или за разминаване в очакванията, посочва терапевтът Стоян Георгиев.

Какви са характеристиките на безотговорния човек и какво значи да си безотговорен към семейството си – чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени