Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: БСП се опитва незаконно да свали правителството, като използва сделката с ЧЕЗ

| обновено на 06.03.18 в 19:36

БСП се опитва незаконно да свали правителството, като използва сделката с ЧЕЗ, заявиха на брифинг в парламента депутати от управляващата партия ГЕРБ.

От ГЕРБ определиха поведението на БСП като "нагло" и ги обвиниха, че се опитват да яхнат едно обществено недоволство, че вменяват вина на управляващите и внушават, че ще има повишаване цената на тока.

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов заяви: "Това, за мен е организиран начин да се свали правителството и то незаконно. Видяха, че по законен начин няма как да се случи".

Според неговия съпартиец Александър Иванов БСП се опитва да заличи паметта на българските граждани и да се дистанцира от предишни управления, когато са взимали решения за приватизацията на българския енергиен сектор. По думите на Иванов БСП се заиграва със страховете на гражданите.

"Нали не си давате сметката, че който и да е собственик на ЧЕЗ,  утре ще дойде и ще дръпне шалтера на 3 000 000 абоната на ЧЕЗ. Абсолютна лъжа и манипулация с общественото мнение".

От ГЕРБ също призоваха прокуратурата да провери всички обстоятелства и капитали по сделката с ЧЕЗ. 

По-рано днес от БСП внесоха три молби до главния прокурор за проверки, свързани с покупко-продажбата на ЧЕЗ. 

А по-късно Атанас Зафиров от ръководството на левицата призова членовете и симпатизантите на БСП да подкрепят протест утре пред Министерския съвет, иницииран от партиите „Възраждане“ и „Българска пролет“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени