Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 7 април в София се въвежда нощен градски транспорт

| обновено на 09.03.18 в 14:44
Евгени Крусев
Снимка: Евелина Стоянова

От 7 април до края на годината в София се въвежда нощен градски транспорт. 14 автобуса ще пътуват в интервал 40 минути по четири маршрута – от жк "Люлин" до "Младост", от жк "Обеля" до Студентски град, от жк "Овча купел" до жк "Левски" и от жк "Дружба" 2 – жк "Гоце Делчев". 

Билети ще се купуват от кондуктор и ще са на цена 2 лева за всички линии на градския транспорт, за неограничено пътуване. Ако няма хора, автобусите няма да спират на спирките, информира заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев:

"Направили сме всичко възможно превозните средства да са от най-удобните. Те ще са изцяло нископодови, климатизирани, за да бъде услугата на добро ниво. В рамките на тези 18 млн. лв., които се дават в повече за градския транспорт, са разчетени както повече превозни средства през дена, така и съответно е разчетена услугата нощен транспорт, съгласно резултатите, които дава да се прецени за това доколко тя е ефективна". 

За сигурността на пътниците превозните средства ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение. 900 000 лева ще струва на Общината осигуряването на нощен градски транспорт. 

Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна