Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" и "Интер" с нулево равенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Наполи не успя да прекърши съпротивата на Интер и трябваше да се задоволи с нулево равенство при гостуването си на Джузепе Меаца в 28-ия кръг на Серия А.

След този мач Наполи отстъпи 1-ата позиция на Ювентус, който има 71 точки и мач по-малко. Неаполитанците са 2-и със 70, а Интер е 5-и с 52 точки и шанс да пребори Лацио за 4-ата квота за Шампионската лига.

  Равенството сложи сянка върху амбициите на Наполи да се пребори за първа шампионска титла от 1990-а година насам. И двата отбора имаха своите шансове за гол в един интересен и вълнуващ мач. Интер беше много близо до преднина в началото на второто полувреме, когато Милан Скринар с глава засече до гредата центриране от фаул.

Лоренцо Инсиние беше на два пъти пред шанса да реализира за Наполи, но не улучи вратата. Първата от двете възможности беше само три минути след пропуска на Скринар.

  Втората опция, която се откри пред него, беше в 67-ата минута. Той навлезе от ляво на скорост и можеше да търси и друго решение, но предпочете да пробва прехвърляне, което не се получи и топката мина над горната греда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени