Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се провежда конференция "Успешният подбор: бизнес възможности и предизвикателства"

Снимка: pixabay.com

Конференцията "Успешният подбор: бизнес възможности и предизвикателства" ще предизвика директори, мениджъри и държавни институции да потърсят заедно механизми за справяне с предизвикателствата на пазара на труда.

Ние ще поставим на масата проблеми и механизми, които биха помогнали малко по-бързичко да се справим с условията, при които работим в момента, тъй като от доста години се говори за това, че нямаме работна ръка. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Анелия Горгорова, член на УС на Българската асоциация за управление на хора:

"Налага се да внасяме отвън, трябва да връщаме хората, които са потърсили своето професионално развитие в чужбина или са заминали да учат, но все още според нас не сме открили всички скрити резерви, които бихме имали. Не използваме правилните механизми, за да управляваме правилно пазара на труда. В момента намирането на един служител струва доста сериозни усилия на всеки един работодател, дори и на големите компании, които имат добра корпоративна култура като работодатели, а наемането на лош служител струва още повече. Също така не трябва да подценяваме факта, че дори един да е бил добър служител в една компания, той може да се окаже най-неподходящият за друга".

Цялото интервю с Анелия Горгорова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна