Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов и Сидеров на различни позиции за българската реакция по случая "Скрипал"

Снимка: БГНЕС

Председателите на парламентарните групи на двете управляващи формации ГЕРБ и Обединените патриоти имат различия как трябва да реагира държавата по случая "Скрипал". 

Цветан Цветанов настоя България да се солидаризира с позицията на повечето европейски държави, които вече са експулсирали руски дипломати:

"Както има единна позиция за продължаване санкциите срещу Русия, така по същия начин са солидарни всички държави от Европейския съюз към позицията на Великобритания. Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото това е декларирано през всичките години, в които той участва в политиката. Всяка една от партиите може да изразява своето мнение, което не кореспондира с коалиционния ни ангажимент".

От своя страна Волен Сидеров отново бе категоричен, че настоява още днес да свика Коалиционен съвет, за да се излъчи обща позиция:

"България трябва да има балансирана политика. Тоест да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно става дума за някакъв природен катаклизъм. Имаме един неизяснен случай, имаме липса на доказателства за участието на Русия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна