Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британските издания обръщат внимание на реципрочните мерки, които Русия обяви в разрастващият се дипломатически скандал заради случая "Скрипал". Москва ще експулсира 150 дипломати и ще затвори консулството на САЩ в Санкт Петербург, обобщава "Индипендънт" в челно заглавие. Гардиън акцентира, че Русия желае повече информация за състоянието на 33-годишната Юлия Скрипал, която беше отровена заедно баща си. Месец след нападението жената вече е в съзнание и е контактна, пише Телеграф

Москва е способна да отвърне на Вашингтон и още по-болезнено, твърди Взгляд. Според Новая газета след дипломатическия демарш на Великобритания и Запада сега предстои икономическа война. Световната финансова система е преплетена дотам, че поредните "забрани" ще ударят всички, предупреждава изданието. 
Същевременно руският президент Владимир Путин е обещал на сръбския си колега Александър Вучич своевременна военна помощ при евентуален конфликт с Косово. Това твърди изданието Србиа Данас, като се позовава на свой дипломатически източник. Според вече разработени военни планове, руски самолети могат да защитят Сърбия в рамките на 2 часа, а специални части могат да бъдат дислоцирани на Балканите в рамките на едно денонощия, твърди още изданието.
Отново на Балканите - гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден не в Гърция, а в България, тъй като цените са по-изгодни, съобщава изданието Прото тема. Местни животновъди заявяват, че това ще предотврати обичайната ситуация, в която по-евтините български агнета се представят за гръцки, тъй като сега местните животни са много по-евтини.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна