Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Вълев от "Килърите" беше доведен от Ловешкия затвор във Великотърновския районен съд

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

При засилени мерки за сигурност осъденият до живот Георги Вълев от групата „Килърите“ беше доведен от затвора в Ловеч в Районния съд във Велико Търново. 
Вълев съди журналистка от Велико Търново за обида. Искът е за 15 хиляди лева.
Повече от 30 тежко въоръжени полицаи, жандармеристи и съдебна охрана от Ловеч и Велико Търново конвоираха Георги Вълев и свидетеля му Халил Хасан от Ловешкия затвор. Вълев съди великотърновската журналистка Нели Сукова за нейна публикация във вестник „Борба“, в която се посочва, че една от версиите за убийството на бизнесмена Петър Христов е поръчка от групата „Килърите“ и самия Вълев.
Преди съдебното заседание Сукова заяви:
"Тази версия беше тиражирана от службите на МВР и от представители на Главна прокуратура. Как може един осъден доживот за две поръчкови убийства, да бъде засегнат в затвора и да му бъде оронено "доброто име".
На влизане в съдебна зала Георги Вълев каза, че се чувства отлично. Служебният му адвокат Пламен Проданов коментира накърнено ли е "доброто име" на неговия подзащитен:
"Уронено е, тъй като господин Георги Вълев беше един уважаван бизнесмен. Тази доживотна присъда няма нищо общо с настоящия предмет на делото".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна