Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима арестувани и прострелян полицай при операция край Луковит

| обновено на 12.04.18 в 15:03
Снимка: БГНЕС, архив

Полицай беше прострелян при операция за задържане на разпространители на наркотици в луковитското село Петревене. При акцията са задържани петима души, които са се занимавали с разпространение на наркотици и други престъпления.

Куршумът е попаднал в рамото на полицая и е съвсем близо до една от основните артерии. Той е в стабилно състояние, но директорът на ВМА обясни, че е нужно време, за да се възстанови напълно. Проф. Венцислав Мутафчийски заяви:

"Нараняването не е животозастрашаващо. Намира се под грижите на нашите колеги в момента. Самият той е с добро самочувствие".

МВР е следило престъпната група от няколко месеца. Днес сутринта са започнали арестите. Акцията е съвместна на Ловешката полиция и Главна дирекция "Национална полиция". Главният секретар на МВР Младен Маринов за състоянието на служителя:

"При провеждане на полицейската операция по задържане едно от лицата, което е криминално проявено, е произвело изстрел по посока на полицаите, които са били съответно в униформи. Изстрелът е попаднал в област, която не е защитена от бронежилетката, която е носел колегата".

Мъжът е от Ловешката полиция и е участвал в операцията на МВР по залавянето на баща и син, които произвеждали и разпространявали наркотици в района на Луковит и околните села. В акцията са участвали и екипи на Главна дирекция "Национална полиция".

Продължават разпитите и претърсванията по случая. При тях на различни адреси са открити количества наркотици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна