Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между мазилката и Манджата

БНР Новини

Спомняте си, че протестът под надслов „Европа и за нас“ бе насочен срещу политиката на двойни стандарт при финансирането на сектор „Сигурност“, и в защита на правата и интересите на служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“, които остават хронично с най-ниските възнаграждения в сектора за сигурност.
 Увеличение на заплатите и край на протестите се постигна преди два дни след дълги преговори между ръководството на Министерството на правосъдието и синдикатите в системата. Увеличението ще влезе в сила със задна дата, т.е. от първи март.
Само че между протестите и разговорите за увеличение на заплатите се случиха две ключови събития.
През парадния вход на Централния софийски затвор избягаха двама рецидивисти, обезпокоени единствено от краткото преследване на чистачката. По улицата.
И за още един рецидивист в момента полицията е на крак. Обявен за общо национално издирване е и избягалият пловдивски затворник Георги Т. с вкусния прякор Манджата. Избягал бил, но също така бил засичан тук – там с променен външен вид и т.н.
Чакам с интерес да видя колко полезно време ще бъде необходимо на органите да изловят опасните престъпници.
Както и друг път е ставало дума в тази коментарна рубрика на програма „Христо Ботев“, работата на парче в името на временното успокояване на духовете до нищо особено няма да доведе, обаче. (повече чуйте в звуковия файл)



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна