Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес оповестяват подробности около обвиненията в корупция към кмета на "Младост“

Адв. Н. Хаджигенов: Показният арест на Десислава Иванчева е поръчкова акция и брутална свинщина

Ал. Николов: Запознаха цяла България как се прави постановка и как се отстраняват политически неудобни противници

Снимка: БНР

Днес оповестяват подробности около обвиненията в корупция към кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Очаква се пресконференция на ръководителите на новата Антикорупционна комисия и Специализираната прокуратура - Пламен Георгиев и Иван Гешев.

Иванчева беше задържана показно вчера по обед в центъра на София, а процесуално-следствените действия продължиха до късно снощи в Спортната палата, откъдето тя беше изведена малко след 23.00 часа.

Иванчева твърди, че са ѝ устроили клопка, а намерените в колата ѝ белязани пари са били подхвърлени.

В защита на Десислава Иванчева днес се организират протести пред община „Младост“ и пред сградата на БТА. Протестите ще продължат включително и пред Съдебната палата, каза в „Преди всички“ Александър Николов, един от жителите на „Младост“, които подкрепят Десислава Иванчева. Според него Иванчева е засегнала доста инвеститорски интереси и вчерашната акция е просто разчистване на интереси.

„Аз мисля, че запознаха цяла България как се прави постановка и как се отстраняват политически неудобни противници“, коментира той случилото се вчера и допълни:

„Възприемаме тази акция като разчистване на сметки. Мое лично мнение е, че тук бяха засегнати инвеститорски интереси за много милиони левове в район „Младост“. Г-жа Иванчева и нейната администрация, използвайки своите правомощия, спряха редица строежи, които хората не искат да се случат в квартала, и съответно от тези среди, които са достатъчно влиятелни, дойде задействането на държавната репресивна машина, защото в момента не можем да кажем, че е правораздавателна. Мога да ви кажа, че тук са намесени банки. Зад тези инвеститори стоят големите търговски банки. Това са истинските среди и кръгове, които управляват България“.

Показният арест на кмета, при който тя дълго време бе държана на улицата и в сградата на Спортната палата, носи белези на поръчкова акция и няма нищо общо с правото, заяви за „Хоризонт" адвокат Николай Хаджигенов.

„Това няма нищо общо с правото, това е брутална свинщина. Ей така не се хваща подкуп. Подкуп се хваща, когато даващият дава на вземащия, а не парите са в багажника, гони се в центъра на София... Определени, проправителствени медии, известени предварително, чакат на място с наточени камери. Дори да е възможно да има престъпление, по начина, по който „го предотвратиха“, това престъпление вече не съществува".

От звуковия файл можете да чуете интервю на Силвия Великова с Александър Николов и адв. Николай Хаджигенов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени