Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов е възмутен от чиновническото поведение на държавни служители към хората с увреждания

| обновено на 18.04.18 в 12:18
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е възмутен от чиновническото поведение на държавни служители към хората с увреждания. След като изгледал телевизионен репортаж тази сутрин, Борисов разпоредил на социалния министър да се занимае със случая. Борисов коментира:

"Кой ненормален администратор кара родители на деца с увреждания да ходят напред-назад. Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да изчистим. Ако е така, просто не знам какво трябва да направя. Малко човечност няма ли!? Какви са тези хора? Държавни пари и заплати взимат".
Днес родители на деца с увреждания излизат на пореден протест срещу институциите.
По повод критиките на президента Румен Радев към провежданите обществени поръчки, премиерът е разпоредил на министрите да проведат срещи с президента:

"Не може заради една бълха да горим целия юрган. По всяка тема може да му се отговори, но не искам да влизам в неговите войни. Всички по един искате се срещата, отивате и казвате: "Това правим, за кое имате претенции, че е на тъмно. Искаме прожектор да го осветим, да е ясно какво се прави".

Премиерът защити политиката си за санирането с аргумента че до 15 години цели жилищни квартали ще трябва да бъдат затворени от ДНСК.

"Ако има данни за злоупотреби - да ги дадат на прокурорите, да ги вкарат в затвора, защото ние започнахме санирането с една-единствена цел - в следващите 5-10-15 години цели жилищни комплекси ще излязат, на практика, от употреба...и тези хора трябва да бъдат изведени насила от домовете. Дали няма тогава да кажат: "Държавата къде е, защо не ги е санирала. Аз обществени поръчки не правя! Правят ги кметовете. Да отидат кметовете в затвора. Да се дават сигнали - да заминават".
Борисов припомни и действията на служебното правителство
"Как за един месец направиха… Ако се бяха похарчили вече над  4-5 милиарда, аз не знам как щях да вдигнем пенсиите, да вдигнем на военните, с над 100 милиона, заплатите, на МВР – с над 150 милиона заплатите, как щяхме двойно да ги увеличаваме учителските заплати". 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна