Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Ангелова, ЕИСК: Многогодишната финансова рамка ще е приоритет в работата ми

Ангелова ще бъде един от двамата заместник-председатели на Европейския икономически и социален комитет с мандат до 2020 г.

| обновено на 19.04.18 в 17:35
Многогодишната финансова рамка и правилата за изразходване на европейските средства са приоритетите на българката Милена Ангелова, която беше избрана за заместник-председател на Европейския икономически и социален комитет. Тя ще отговаря за бюджетните въпроси. В интервю за „Хоризонт“ Ангелова заяви: 

"Мисля да започна от там, където са приоритетите и на Българското председателство. Друг аспект е бъдещето на работните места  - с дигитализацията, с четвъртата индустриална революция - все повече работници се чувстват несигурни за своята работа. От друга страна предприятията не разполагат с квалифициран човешки ресурс. Това е нещо, по което следва да се положат сериозни усилия", обясни още Милена Ангелова. 

"Ще бъда на страната на българското общество, като разбира се бизнесът е тази част, която генерира доходите и съответно плаща данъци, за да може бюджетът да преразпределя към цялото общество. В същото време ние сме тясно свързани с работниците и служителите, тъй като разчитаме на тях, за да работят, за да генерират продукт и да могат компаниите да бъдат конкурентоспособни. Бих се радвала да се засилят връзките с българските институции", коментира още Ангелова.

Тя е първата жена в историята на комитета, която ще отговаря за бюджета. 


Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна