Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Манчини е фаворит №1 за поста селекционер на Италия

Роберто Манчини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Мениджърът на "Зенит" (Санкт Петербург) Роберто Манчини е фаворит номер 1 за поста национален селекционер на Италия, след като Карло Анчелоти официално отхвърли предложението.

  Самият Манчини, потърсен от държавното радио РАИ, каза: До момента не съм имал контакти с италианската федерация по футбол, но да бъда национален селекционер на Италия, е огромна чест и престиж.

  Италианските медии съобщават, че през уикенда Карло Анчелоти е информирал началниците във федерацията, не няма желание да се занимава с тази работа и не се интересува от евентуално предложение.

  Треньорът на младежите до 21 години Луиджи ди Биаджо има ангажимент като временен наставник да носи отговорност за контролните срещи, докато бъде назначен постоянен. От ноември насам, когато Скуадра адзура отпадна от Световното първенство в Русия, няма треньор, а Джанпиеро Вентура беше уволнен.

  Манчини- един от най-успешните играчи през 90-те години в италианския футбол, е бил треньор на "Фиорентина", "Лацио", "Интер"  (Милано), "Манчестър Сити" и "Галатасарай". Клаудио Раниери, който в момента е начело на "Нант", е втори кандидат. Федерацията ще обяви своя избор на 20 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна