Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Рома“ ще се опита да направи ново чудо

Ди Франческо показва колко голове трябват на "Рома", за да стигне финала
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на „Рома“ Еусебио ди Франческо изрази оптимизъм преди утрешния полуфинал реванш в Шампионската лига срещу „Ливърпул“ в Рим. В първата среща английският отбор спечели с 5:2.

„Трябва да имаме вяра и с този манталитет, фенове и тази страст около отбора ще се опитаме да направим ново чудо. „Ливърпул“ е много опасен и може да те нарани, ако отстъпиш и сантиметър. Искам да изясня нещо – в полуфинал на Шампионската лига, пред 70 000 зрители очаквате ли да отстъпваме? Ние ще бъдем отбор настроен за битка, който ще даде всичко по силите си. Искам да видя ентусиазъм и желание да се отиде отвън лимита“, заяви италианецът.

На четвъртфиналите „Рома“ навакса пасив от три гола срещу „Барселона“ и след 1:4 победи на „Олимпико“ с 3:0. Този сезон „вълците“ не са допуснали гол у дома в Шампионската лига.

„Мохамед Салах има невероятни качества, но ние няма да поставим трима човека да го пазят. Знаем какво да очакваме от нашия съперник, но мислим за своята игра. Джеко е ключов футболист за нас. Надявам се той да е човекът – дори повече от Салах в първия мач, който да направи разликата“, допълни Ди Франческо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна