Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BossaMySoul

Роден и израстнал в Стокхолм, Питър Гец е син на легендарния джаз саксофонист Стан Гец от брака му със шведката Моника Силвершьолд и е внук на графиня Мери фон Розен.

Музикант от голяма класа, той композира, свири на китара и е талантлив вокалист.

Много преди да издаде дебютния си солов албум “BossaMySoul” през 2008 г., Питър работи като студиен музикант и участва с роли в мюзикълите „Les Miserables“, „Guys & Dolls“ и различни шоу програми.

В „BossaMySoul“ Питър Гец включва свои авторски композиции в сътрудничество с изтъкнатия американски музикант Браян Хобс, а и нов прочит на популярни песни на Стинг, Ерик Клептън, Стиви Уондър, Жозеф Козма и Жул Стайн.

Ключов и много красив момент от албума е баладата „Remembrances (In Memory Of Stan Getz)“ – композиция на дългогодишния приятел на Стан Гец, пианиста Майкъл Ланг. Първоначалното й заглавие е „Lonely Lady“ – част от албума „Apasionado“ от 1990 г. на Стан Гец.

В новия вариант на песента е използвано оригиналното соло на Стан Гец, което е изсвирено от бележития джаз саксофонист Войтек Горал, а Питър Гец пее в унисон с него.

Песните от албума „BossaMySoul“ са поднесени изтънчено и непринудено. Съществена част от изисканите аранжименти са и нежните бекинг вокали на певицата Ингела Олсън.

Музиката е задушевна и интимна, а пленителният гласов тембър на Питър Гец очарова, успокоява и зарежда с положителна енергия.

Това е една висококачествена продукция, създадена от многоброен екип съвременни шведски музиканти, отличаващи се с висок професионализъм.

Нека заедно се насладим на албума „BossaMySoul“ в четвъртък, 3 май, от 11 часа


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени