Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЛеБрон донесе нова победа на „Кливланд“

Леброн Джеймс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЛеБрон Джеймс вкара кош със сирената за победа на „Кливланд“ със 105:103 точки над „Торонто“ в третия плейофен мач между двата отбора от Националната баскетболна лига.

Така „Кавс“ поведоха с 3-0 успеха в серията от Източната конференция и ще имат възможност да я затворят в четири мача, както го направиха и миналата година.

„Раптърс“ изравниха резултата с тройка на новака в лигата Огугуа Ануноби само 8 секунди преди края, но Джеймс улови пас в последвалата атака, дриблира към коша на съперника и вкара две точки пред шокираната пейка на гостите.

Така той не само спечели мача, а и подобри вечния рекорд по отнети топки в плейофите с 399 и четири повече от Скоти Пипън.

Джеймс завърши мача с 38 точки, Кевин Лав добави 21 и спечели 16 борби, а Кайл Корвър записа 18 пункта за Кавс.

Кайл Лори вкара 27 точки за „Торонто“, който успя да изравни резултата в последната четвъртина, въпреки че звездата Демар Дерозън беше на пейката.

Ал Хорфърд вкара победен кош късно в допълнителната част за победа на „Бостън“ със 101:98 срещу „Филаделфия“, с което „Селтикс“ поведоха с 3:0 победи в серията.

Хорфърд беше точен 5.5 секунди преди края и „Бостън“ взе аванс при 99:98, а по-късно довърши домакините с две точни стрелби от линията за нарушение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени