Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 години и половина затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков постанови Спецсъдът

Чоков изслуша присъдата на легло в Централния софийски затвор

| обновено на 10.05.18 в 19:05
Снимка: БГНЕС

Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков за отвличане, побой и палеж на кола, постанови Специализираният наказателен съд, като го оправда за лихварство и ръководство на организирана престъпна група.

Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специална линейка от Централния софийски затвор. Пак заради него финалните пледоарии по делото се проведоха в специално пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло. 

На легло той чу - два пъти невинен - за ОПГ и лихварство и три пъти виновен. Съдът се възползва от законовата възможност и увеличи наказанието му  от 3 години на 4 и половина. 
На 4 години затвор беше осъден сина на Чоков. Според защитника на бившия кмет на Галиче при безпрецедентната процедура на легло са били нарушени правата на Ценко Чоков.

От присъдата на Чоков, която със сигурност ще мине през още две съдебни инстанции ще бъде изваден престоят му в ареста. До днес той  е почти две години.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които беше на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция. Тогава заради оплаквания, че е започнал да сплашва свидетели, отново беше върнат в ареста, а съдебният състав беше подложен на проверка от ВСС. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна