Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато няма да има кой да говори

БНР Новини
Фрагмент от корицата на книгата „Човекът зад чудовището“, предлагана на фестивала на детската книга

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на двете деца, които необезпокоявани от никого на пистата по време на футболния финал между "Славия" и "Левски", демонстрираха по необикновен начин радостта си от мача. От агенцията посочват, че ще сигнализират Българския футболен съюз и полицията. От организацията ще проверяват как децата са били допуснати в този вид на пистата по време на мача и дали са били придружавани от родители.
Двете момченца, чиито снимки бяха разпространени в медиите и социалните мрежи са на видима възраст под десет години, голи са до кръста, а по телата са изписани знакови надписи за агитката на „Левски“. Ще добавя, че върху гърдите на едното момче може да се види нарисувана свастика, а другото е уловено в момент, в който е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.
Почти по същото време в Сливен по време на 20-ия национален фестивал на детската книга, който бе проведен под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева, на щандовете на едно от издателствата, наред с детските издания се предлагаше и книгата „Човекът зад чудовището“, разказваща за живота на Адолф Хитлер.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна