Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години условна присъда получи шофьорът, обърнал автобус с 43-ма учители

Две години лишаване от свобода - условно, постанови Окръжният съд в Кюстендил за шофьора Любомир Лазаров, който обърна автобус с 43-ма учители от софийска гимназия на връщане от екскурзия край Крива паланка. Инцидентът, при който пострадаха 12 пътници, стана на 2 февруари 2016 година.

На първа инстанция Районният съд в Дупница наложи забрана на Лазаров да управлява МПС за 5 години. На втора инстанция съдът намали срока на три години. Лазаров ще плати и направените по делото разноски в размер на 3 150 лева. Присъдата е окончателна. 

Лазаров е признат за виновен за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие в Македония, когато около 22 часа на 2 февруари 2016 година на пътя Куманово - Крива паланка, рейсът е излязъл извън платното за движение отдясно и паднал от височина 5 метра. Вследствие на инцидента пострадалите дванадесет души, преподаватели в търговската гимназия в София, получиха различни по вид средни телесни повреди. 

В хода на разследването по делото е установено, че причина за катастрофата е превишената скорост, с която шофьорът е управлявал автобуса. Първоначално водачът твърдял пред разследващите, че е бил засечен от насрещно движещ се ТИР,  но това не беше доказано.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна