Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът върна обвинителния акт срещу Мирослав Боршош

Прекратено беше и делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев за Царските конюшни

| обновено на 18.06.18 в 16:38
Мирослав Боршош и адвоката му Даниела Доковска
Снимка: БГНЕС
Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош. Това е поредният прекратен процес от така наречените "знакови" дела.

Освен Боршош, в съда беше и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Боршош беше на съд затова, че е похарчил за други цели 3,5 милиона лева, отпуснати от МС за европредседателството и сключил още 15 неизгодни сделки, а Кръстев, че е притискал свои подчинени да променят позициите си по договор за ремонт на НДК. Съдът не видя достатъчно конкретика в тези обвинения, което водело до невъзможност Боршош и Кръстев да защитят пълноценно своите права. Затова съдът върна делото на прокуратурата, която тепърва ще преценява дали да протестира, или само да адаптира обвинителния акт към показанията на съда.

И по още едно знаково дело днес прокуратурата излезе с негативен резултат. Прекратено беше и делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев за така наречените "царски конюшни".

СГС оправда днес бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев затова, че е заплашвал свой подчинен. Той заяви, че е бил сигурен в невинността си, а прокуратурата обяви, че ще протестира.

От звуковия файл можете да чуете обобщение по темата на Силвия Великова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна