Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Памет, хипноза, подсъзнание

БНР Новини
Снимка: pixabay

При какви случаи с помощта на възрастовата регресия хипнотерапията успява да помогне за решаването на редица психологически проблеми? Може ли терапията чрез хипноза да трансформира трайно случаите на амнезия и съществува ли вече научно обяснение за хипермнезията? Успява ли в конкретни ситуации използването на хипнотерапия при тестване на хора с полиграф да заблуди тези, които работят с такъв тип детектори на лъжата? И по какъв начин се осъществява контактът между съзнание и подсъзнание при краткосрочната и дългосрочната памет в трансово състояние на границата между съня и будуването?
Отговорите узнаваме от психолога Иво Величков, завършил Лондонския колеж за клинична хипноза и автор на многократно преиздаваната у нас и в чужбина книга „Тайните на хипнозата“.
• „Вечният двигател“: зоологът Спартак Мерджанов, специализирал работа със слонове в зоопарка в Честър, Великобритания, разказва за слонската интелигентност, част от която е забележителната памет на най-големите сухоземни животни на планетата ни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени