Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шуменско започва първият в България офроуд събор

Любителите на офроуда се надяват на хубаво време на събора в шуменското село Лозево, но със сигурност машините им са подготвени за по-тежки метеорологични условия.
Снимка: БГНЕС

Първият в България офроуд събор започва тази вечер край шуменското село Лозево. Организаторите очакват повече от 5 хиляди любители на надпреварата с високопроходими моторни превозни средства на труден терен.

За всички участници в събора организаторите са подготвили забавни игри и развлечения, каза Билян Янков, един от организаторите.

„На мястото са направени кратки обиколки, баир нагоре-надолу, спускане, изкачване, слизане, за всеки човек да усети тръпката. Няма да се затваря пътят. Вечерта ще има рок-музика, караоке. Втората вечер - рап-изпълнители. През цялото време ще има музика. Където е сцената, ще има шатра, която разполага с 600 седящи места“, обясни той.

Откриването на първия офроуд събор у нас е тази вечер, а теренът вдясно от пътя Лозево-Новосел е окосен и обезпаразитен и всеки любител на офроуда ще бъде добре дошъл, уточни Янков.

„За всички офроуд-любители без значение дали ще са с колелета за офроуд, дали ще са с мотори, АТВ-та, бъгита, всеки кой каквото си има. Дори и маратонки за кал да имат - да идват“, каза той..

За здравето и безопасността на присъстващите ще се грижат дежурни пожарникари и лекари от спешната помощ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна