Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

"Тръмп срещу всички" - така руският официоз Росийская газета описва започващата среща на върха на НАТО в Брюксел, която според изданието крие доста изненади. Политика сегодня изтъква, че срещата в Брюксел ще включва и тристранно заседания Украйна-Грузия-НАТО. Грузия рано или късно ще влезе в НАТО, но за момента няма консенсус по въпроса, цитира Взгляд изявление на Йенс Столтенберг. 

"Гръцкото правителство реши да изгони двама руски дипломати по обвинения, че се бъркат във вътрешните работи на страната", пише Катимерини. Според изданието, дипломатите са се опитвали да добият важна информация и да подкупят държавни служители, с цел увеличаване на руското влияние в южната ни съседка. 

"Британските консерватори се готвят за битка заради плана за Брекзит на премиера Тереза Мей", пише Таймс относно разделението в управляващата партия. "Подмазвачите и кариеристите ще се групират около премиера и нейната позиция, докато останалите от нас ще се борят за бъдещето на страната ни", цитира изданието изтекло електронно съобщение на депутата-консерватор Лорънс Робъртсън. 

Турският Сабах съобщава за задържането на 235 души, свързани с мюсюлманския проповедник Аднан Октар. Хората около него са обвинени в измами и малтретиране на деца. Октар, задържан в Истанбул, фокусира своята версия на Исляма върху драматични презентации, подобни на християнския телевизионен евангелизъм. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна