Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБ пусна ваучери за подкрепа на малки и средни предприятия

| обновено на 13.07.18 в 18:40
Снимка: архив


Ваучери за по 50 000 лева могат да получат малки и средни компании за излизане на фондовата борса. Стартиралата днес програма е разработена съвместно от Министерството на икономиката и Българската фондова борса (БФБ). Общият индикативен бюджет на мярката е близо 4 милиона лева.

Набирането на капитал за малките и средни предприятия ще става с помощта на инвестиционни посредници, обясни за „Хоризонт“ Васил Големански от БФБ. Във ваучерната схема могат да участват всички лицензирани и инвестиционни посредници.

„Да подберат и да видят кои малки и средни предприятия могат да участват в тази програма и активно да ги убеждават да го свършат“, каза той като посочи, че интересът от тази инициатива е взаимен – за предприятията и за посредниците.

Ваучерът покрива таксите за изработване на проспекта на дадена компания и включването ѝ в търговията на фондовата борса. 

„Води се за успешно проведена кампания, ако дадена компания събере 10 пъти стойността на ваучера – т.е. поне 500 хил. лв. капитал“, каза Големански. Малките и средните предприятия трябва да са в списъка с дейности, обявен за стратегията, който включва  над 30 дейности. Цялата сума за програмата е 4 млн. лв., но кампанията започва с 1.6 млн. лв.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна